Tuesday, February 20, 2007

Dahlström och den politiska censuren

Även Peter Wolodarski kan ha rätt också. Den här gången gäller det rätten att få uttrycka saker som inte är politiskt korrekta. Det är skrämmande att se hur dagens feministiska politiska korrekthet har förblindat hela det offentliga samtalet. Wolodarski hänvisar till hur en intervju med Annica Dahlström blev stoppad av Norrbottens länsstyrelses jämställdhetsdirektör Britt-Marie Lugnet-Häggberg. Intervjun var tänkt att ingå i en bok som gavs ut av Norrbottensteatern på temat jämställdhet.
"Vår svenska jämställdhetspolitik bygger på att vi är lika och socialiseras in i olika könsroller", deklarerade Britt-Marie Lugnet-Häggberg i onsdagens DN. "Annica Dahlström är särartsfeministisk och utgår från att pojkar och flickor är helt olika. Länsstyrelsen kan inte ge ut ett material med den uppfattningen."
Att tänka fritt är uppenbarligen inte så stort. Det gäller att tänka rätt! Om man inte tänker som den feministiska lobbyn tycker, dvs att alla skillnader mellan könen beror på skillnader i socialisationen, får man inte uttrycka sig, åtminstone inte i offentliga sammanhang.

Jag tycker Wolodarskis konklusion är mycket träffande: "Vore det inte enklare om staten förbjöd biologisk forskning i stället för att ha tankepoliser på lönelistorna?" Svaret är dock att staten verkar på båda planen: Man tvingar forskare att ansluta sig till det politiskt korrekta antagandet att alla skillnader beror på sociala faktorer och man har dessutom tankepoliser på sina lönelistor som ser till att de eventuella fritänkare som trots denna styrning presenterar andra åsikter eller forskningsresultat stoppas i publikationsledet.
Krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka...
Orwells vision ser ut att bli verklighet även här.

PS Man kan faktiskt hitta Dahlström i Tvärkrock här. Britt-Marie kanske tog sitt förnuft till fånga till slut...

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

En fråga till dig från mig. Om nu biologisterna med din favvo Annika Dahlström i spetsen har rätt -varför har man inte lyckats bevisa det? Argumentationen som Annika för har ju varit hegemon i debatten sen urminnes tider och ändå kan man inte bevisa ett smack. konstigt...

Vidare förstår jag inte hur du kan hävda att det är censur när en särartsfeminists texter inte publiceras av en organisation/förvaltning som utgår från en helt annan definition av feminism. Det tycker jag är helt logiskt.

Mitt råd: Läs min och Royas blogg och inse hur grymt det är att vara likhetsfeminist. Inte nog med att man inser att man faktiskt kan styra sitt eget liv och sina egna möjligheter bortom sitt kön, man förstår även handlingen i ex batman begins...

Matilda

Tuesday, February 20, 2007 5:42:00 pm  
Blogger Prometheus said...

För det första är inte Annika Dahlström min favvo. För det andra bevisar man inte saker i vetenskapen, man lägger fram hypoteser, som man sedan försöker testa och kanske vederlägga. Vad feminister och andra politiskt styrda sk vetenskapsmän (ursäkta det sexistiska uttrycket)gör är precis tvärtom: man försöker hitta olika bevis för något som man redan har bestämt sig för. Tecken på det kan man för det mesta hitta...

Batman intreserar mig inte så mycket, men det kanske kunde vara intressant. Jag ska kolla upp det.

Ha det så bra Matilda.

Tuesday, February 20, 2007 8:52:00 pm  
Anonymous Insulation Contractors South Bend said...

Great blog yyou have here

Saturday, November 26, 2022 9:20:00 am  

Post a Comment

<< Home