Thursday, April 23, 2009

Fjäskande för en feudal institution

Regeringen avsäger sig nu rätten att använda Haga slott och lämnar tillbaka den till till kungafamiljen. Därmed gör man det möjligt för Kronprinsessan Victoria och hennes blivande man att bo i slottet.

Det är ytterligare ett led i det fjäskande för en otidsenlig och odemokratisk institution som monarkin innebär. Säkerligen helt opportunistiskt i denna tid där vanliga människor vill drömma sig bort till något onåbart, men knappast progressivt eller framåtblickande som regeringen med moderaterna så ofta vill framställa sig själva för att vara. Ur led är tiden.

I media: DN, SvD

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Respectfulness, honesty, considerateness, thoughtfulness, tenderness, humour, engagement, commitment, humour, intelligence, integrity, (moral) courage and fortitude...

Tycker inte ditt inlägg visar på något av ovanstående. Stanna kvar utomlands. Kommentera inte. Var tyst.

Thursday, April 23, 2009 10:38:00 am  
Blogger Prometheus said...

Hej anonym.
Jag anser inte att den typ av kvarhållande av ett system där man ärver titlar är förenat med ett fritt och demokratiskt system. Vi lever inte längre i medeltiden där makten utgår från Gud och där kungen är hans ställföreträdare på jorden och där sedan makten förlänas ut till kungens undersåtar. Vi lever i ett land där makten sägs utgå från folket. Det är inte förenligt med monarkin, där man föds in till ett en uppsättning privilegier, däribland då att få bo på ställen som slottet och nu också Haga slott, medan andra får nöja sig med ett råttbo i Akalla eller Rågsved.

Och en annan sak: Var inte anonym, träd fram, visa vem du är!

Thursday, April 23, 2009 10:46:00 am  

Post a Comment

<< Home