Wednesday, April 22, 2009

Västvärldens svek än en gång

Ahmadinejads tal var inte antisemitiskt som man hävdade i medierna, inte heller förnekades förintelsen... Hela talet finns här.
Kan man lita på medierna? Kan vi lita på våra ledare som antingen bojkottar mötet i Genève eller som demonstrativt lämnar salen när kritik mot Israel framförs och som hävdar att man kuppar konferensen för 'politiska attacker'?
Uppenbarligen inte.

Dror Feiler skriver om den verkliga skandalen vid rasismkonferensen: den att västvärlden har svikit både det palestinska och det israeliska folket genom sin vägran att kritisera en rasistisk och förtryckande regim. Israels politik är apartheid-liknande och rasistisk i det att den inte ger människor som lever inom landets gränser lika rättigheter. Man för en politik som är ett allvarligt brott mot de principer som man säger sig stå bakom. Endast judar har fullständiga rättigheter i detta land. Detta kan bara kallas rasistiskt. Som Dror Feilder skriver på Newsmill:
För vad ska vi i så fall kalla en stat som bedriver en politik där det görs avgörande skillnad på människor enbart på grund av religion och etnicitet? Vad ska vi kalla en stat vars lagar inte är lika för alla? Vad ska man kalla den praxis som ger judiska medborgare i Israel exklusiv rätt att köpa jord (c:a 90 % av landets jord är inte tillgänglig för köp för landets icke judiska medborgare. Endast på grund av att dem inte är judar)? Vad ska vi kalla de lagar som tillåter att judiska medborgare i Israel gifter sig med utländska medborgare för att sedan leva tillsammans med dem i Israel samtidigt som samma sak är förbjuden för Israels palestinska medborgare? Endast på grund av deras etnicitet.
Västvärldens tystnad över denna ordning och dess medhjälp till bojkott av världens största utomhusfängelse, Gaza, är den verkliga skandalen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home