Saturday, April 25, 2009

Släng ut kungafamiljen!

Så kommer då vanligt folk inte längre kunna röra sig i områdena kring Haga slott när Victoria och Daniel flyttar in. En oas i Stockholm kommer att spärras av för att bereda plats för kungafamiljens nästa generation av ärvda troninnehavare. Det är förfärligt att vi i dagens Sverige fortfarande har denna institution. Släng ut kungafamiljen från slotten och låt dem bli del av Sveriges gemensamma egendom. Låt oss fortfarande få tillgång till hela Hagaparken!

I media: SvD

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Haller helt med! Lat oss ha var park ifred! REPUBLIK NU!

Saturday, April 25, 2009 12:11:00 pm  
Anonymous Sahlin said...

Håller inte alls med och jag betalar mer skatt än ni så min åsikt väger mer :-)

Saturday, April 25, 2009 12:47:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Jag håller med det är rent förjäkligt att Sthlmarnas rörelsefrihet i våra parker skall begränsas av kungafamiljens boende. Dom kan flytta från stan så slipper tusentals sthlmare mfl få sina attraktiva grönområden begränsade. Republik Nu! sluta med detta monarki trams!

Oskar

Saturday, April 25, 2009 1:17:00 pm  
Anonymous Martin S said...

Hagaparken anlades på initiativ av Gustav III i slutet av 1700-talet och för att enbart disponeras av kungahuset med gäster. På 1800-talet öppnades parken upp för allmänheten men området närmast Haga slott var fortfarande stängt. 1947 lämnade kungligheterna Haga för Stockholms slott och dispositionsrätten för slottet överlämnades till staten på slutet av 60-talet. Då tilläts allmänheten in på knuten av Haga slott.

Att slottet nu upplåts åt Viktoria med make och att parken kommer begränsas en smula ser jag inget fel i. Slottet är byggt åt monarkin och parken är anlagd åt densamma. Var istället glada att även i framtiden få vistas i en stor del av parken.

Saturday, April 25, 2009 2:18:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

"Byggt åt monarkin"?? Jissen...
Fransmännen tog tag i saken för över 200 år sedan. Varför är vi så efter?

Saturday, April 25, 2009 4:57:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Vad då ""Byggt åt monarkin"?? Jissen... "

-Så är det ju, inget att tjaffsa om. Sedan 60-talet ska ju slottet användas som bostad vid statsbesök. Det kanske funkade då men idag är statsbesöken få och vara bara ett par dagar. Ingen flyttar in på slottet utan bor på hotell istället. Därför är det naturligt att staten nu låter monarkin använda slottet.
Att man inte skulle kunna röra sig fritt i parken är bara dravel. Avspärrningarna runt slottet kommer att vara samma som idag.

Jag är helt med på att monarkin är hopplöst förlegad och ger ett löjets skimmer över sverige. Men som sagt "Fransmännen tog tag i saken för över 200 år sedan. Varför är vi så efter?"
-Kanske är det så att ingen tar itu med saken på allvar? Aggressiva slagord som ""Släng ut kungafamiljen!"" eller "REPUBLIK NU!" leder ingen vart. Man måste istället skapa en opinion från grunden och presentera den vid rätt tillfälle. Nu när det ska bli kungligt bröllopp med prinsar och prinsessor som ett brev på posten är det för sent. Rätt tillfälle hade varit när Viktoria var 7-12 år. Nu får vi vänta tills henner unge är i den åldern. Eller om dom är barnlösa efter 10 år.
Förbered er redan nu om ni VERKLIGEN tycker att frågan är viktig

Sunday, April 26, 2009 2:56:00 am  
Anonymous Per said...

En läsvärd artikel om Victoria och Daniels inflytt på Haga slott
http://www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=victoria_och_daniel_flyttar_in_pa_haga_slott.html

Sunday, April 26, 2009 10:26:00 am  

Post a Comment

<< Home