Thursday, February 02, 2006

Nepotism

Så har då Migrationsverket granskat sig själv och kommit fram till att det inte var något fel att man åt tårta efter den lyckade avvisningen av besvärliga personer. Det enda man tyckte sig kunna kritisera var de e-postmeddelande som inbjöd till kaffe och tårta och champagne för att man lyckats i sina strävanden att bli av med misshagliga individer. De ses som bevis på uppskattning för en god arbetsinsats.

Som det står i utredningen:

”e-postmeddelandets utformning av samtliga uppfattas som olämpligt. Innehållet i meddelandet speglar inte enhetens eller den aktuella beslutsfattarens värderingar och förhållningssätt i kontakten med de människor som medarbetarna kommer i kontakt med i arbetet”.

Utredningen tycker alltså dock inte att det är något problem med själva tårtätningen eller champagnedrickandet. Enligt utsago ska dessa ha gjorts bl a för att man har lyckats upprätta gott samarbete med närpolis och andra myndigheter, dels att man har lyckats uppnå en god lösning på ett svårt problem (i fallet med Nadina).

Så går det när myndigheter utreder sig själva, vilket verkar vara praxis i Sverige. Offentliga personer är oantastliga, omöjliga att fälla för någonting. Vanliga medborgare och i det här fallet asylsökande är rättslösa och blir dessutom föremål för migrationsverkets personals förfärliga människovidriga agerande. Osmakligt, men tyvärr något som vi kommer att få se mer av. Politikerna är för flata och den mänskliga dumheten och grymheten är för stor.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home