Friday, February 03, 2006

Konsekvens inom Islam

Uppståndelsen kring bilderna av Muhammed i Jyllands-posten går vidare och vi får återigen höra att dessa teckningar har sårat 1,3 miljarder muslimer världen över... Men som åtminstone en arabisktalande tidning vågar fråga sig:

"Vilket skapar mest fördomar mot islam, dessa karikatyrer eller bilder av en gisslantagare som skär halsen av sitt offer inför kamerorna eller en självmordsbombare som spränger sig under en bröllopsfest i Amman?"

Vi kan fråga oss eller dem som demonstrerar mot Danmark eller som känner sig kränkta av bilderna: Var är ni när sådana saker händer? Varför känner ni er inte kränkta när självutnämnda jihadister dödar oskyldiga i Islams eller profetens namn? Varför ifrågasätter ni inte dessa gruppers missbrukande av er religion? Eller är det inte att betrakta som ett missbrukande? Är er tystnad vid dessa tillfällen att betrakta som ett stillatigande stöd?

Om ni ska kunna bli tagna på allvar och verkligen få den respekt som ni nu kräver måste ni först visa att ni själva kan handla respektfullt och att ni är konsekventa i er hållning. Om nu Gud är så stor som ni uttrycker det, vad skulle han egentligen bry sig om dessa små futtiga teckningar i en dansk tidning?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home